Draagarmstellingen: perfect voor groot materiaal

Een draagarmstelling is een unieke en efficiënte opslagoplossing voor lange, volumineuze of onregelmatig gevormde goederen. Deze stellingen, gekenmerkt door hun uitstekende armen, bieden flexibele opslagopties en gemakkelijke toegang, wat ze ideaal maakt voor een breed scala aan toepassingen. Echter, het is van cruciaal belang om aandacht te besteden aan regelmatig onderhoud en strikte veiligheidsprotocollen om een veilige werkomgeving te garanderen en de levensduur van de stellingen te verlengen.

Functioneel ontwerp

De basis van draagarmstellingen is hun unieke ontwerp, waarbij een serie horizontale armen uit stevige verticale kolommen steekt. Deze armen zijn vaak verstelbaar, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast om verschillende maten en vormen van goederen te accommoderen. Deze flexibiliteit is bijzonder nuttig voor het opslaan van lange materialen zoals houten planken, metalen staven, of buizen. Bovendien bieden draagarmstellingen gemakkelijke toegang tot de opgeslagen items, wat essentieel is voor materialen die moeilijk te hanteren zijn. De open structuur van de stellingen maakt het ook mogelijk om goederen van verschillende lengtes veilig en zonder ruimtebeperkingen op te slaan. Dit type stelling is daarom ideaal voor bedrijven die een verscheidenheid aan lange en zware goederen moeten opslaan en ophalen.

Toepassingen van de stelling

Draagarmstellingen zijn zeer veelzijdig en worden gebruikt in een reeks van industrieën. In de bouwsector zijn ze bijvoorbeeld ideaal voor het opslaan van hout, pijpen, en grote bouwmaterialen. In de productie-industrie worden ze gebruikt voor het opslaan van metalen staven, buizen, en grote onderdelen. Deze stellingen zijn ook populair in de detailhandel voor de opslag van grote, omvangrijke items zoals tapijten of meubilair. Een van de belangrijkste voordelen van draagarmstellingen in deze industrieën is hun vermogen om grote en zware items efficiënt op te slaan, terwijl ze toch gemakkelijk toegankelijk blijven. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om ruimte te maximaliseren en de efficiëntie van het magazijn te verbeteren.

Veiligheid en onderhoud 

Veiligheid is van het grootste belang bij het gebruik van draagarmstellingen, vooral gezien de omvang en het gewicht van de goederen die ze vaak dragen. Regelmatige inspecties zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de stellingen in goede staat verkeren en geen risico vormen voor de veiligheid van de werknemers. Het is belangrijk om te controleren op eventuele schade of slijtage aan de armen en zeker te zijn dat ze goed bevestigd en afgesteld zijn. Daarnaast is het trainen van personeel in het veilig laden en lossen van de stellingen cruciaal. Dit omvat het respecteren van de maximale belasting en het zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling om kantelen of instorten te voorkomen. Goed onderhoud en veiligheidsmaatregelen helpen niet alleen om ongelukken te voorkomen, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid van de stellingen en een efficiënte werking van het magazijn.

 

https://www.begra.nl/magazijnstellingen/draagarmstelling

Over de auteur

Scroll naar boven